Τμήματα Γερμανικών για μαθητές και ενήλικες

Sprechen Sie Deutsch?

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ...

Η Γερμανική γλώσσα είναι η 3η πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα στον κόσμο και είναι μητρική γλώσσα για 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι επίσημη γλώσσα στην Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Λουξεμβούργο και Λιχτενστάιν καθώς και στη βόρεια Ιταλία και σε μέρη της Γαλλίας και του Βελγίου.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ...

Στα Γερμανικά είναι γραμμένα τα έργα των: Friedrich Nietzsche, Rainer Maria Rilke, Hermann Hesse, Thomas Mann, Franz Kafka, Bertolt Brecht, Paul Celan, Günther Grass και Christa Wolf

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ...

Μερικές από τις Γερμανικές εταιρίες που διαπρέπουν στην παγκόσμια οικονομία και προσφέρουν διευθυντικές θέσεις εργασίας σε γερμανόφωνα στελέχη τους είναι:
ADIDAS, ALLIANZ, AUDI, BAYER, BMW, BOSCH, DEUTSCHE BANK, DIESEL, FISSLER, HAPAG-LLOYD, HOCHTIEF, LUFTHANSA, MIELE, MERCEDES-BENZ, PORSCHE, PUMA, VOLKSWAGEN, WELLA και πολλές άλλες.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

Αγαπητοί γονείς και σπουδαστές,

Με µεγάλη χαρά σας ανακοινώνουµε ότι από την καινούρια σχολική χρονιά θα λειτουργήσει τµήµα Γερµανικών στο σχολείο µας.

Ο κύκλος σπουδών της Γερµανικής γλώσσας για την κατάκτηση του πτυχίου Β2/Zertifikat (επίπεδο Lower) είναι 5-6 ακαδηµαϊκά έτη.

Τα επίπεδα των Γερµανικών έχουν ως εξής: 

  • Τάξη Α1
  • Τάξη Α2 (για το πτυχίο Α1)
  • Τάξη B1.1 (για το πτυχίο Α2)
  • Τάξη Β1.2 (για το πτυχίο Β1)
  • Τάξη Β2 (για το πτυχίο Β2 - Zertifikat)
  • Τάξη C1 o Τάξη C2 (για τα πτυχία C2/Kleines/Großes Deut. Sprachdiplom) 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι σπουδαστές από χώρες της Ε.Ε. χρειάζονται πτυχίο γλωσσοµάθειας της Γερµανικής γλώσσας σε επίπεδο C2 (Großes Sprachdiplom or Kleines Sprachdiplom) καθώς και το απολυτήριο του Λυκείου µεταφρασµένο στα Γερµανικά. Ο σπουδαστής θα πρέπει να επικοινωνήσει µε το http://www.hochschulstart.de/ και να συµπληρώσει την απαιτούµενη αίτηση.

Πληροφορίες για σπουδές στη Γερµανίας µπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση: http://www.daad.de/en/index.html